Haderslev skakklubs gågadeturnering!

Som blikfang virker opstillede skaksæt på et torv fantastisk.

Når stolene tillige er henholdsvis hvide og sorte er der ikke et øje tørt og når skakspillerne oveni er vidt forskellige i alder, kan det ikke undgå at vække opsigt blandt de lørdagshandlende.

Denne turnering var den første i nogle år på gågaden og i håb om at gøre det til en tilbagevendende begivenhed var lørdag en rigtig god generalprøve. Vi blev lidt færre end jeg havde ventet og håbet, men vejret spillede sikkert også en rolle. Regnbygerne udeblev heldigvis, de lånte pavilloner fra kommunen gav dog en realistisk tryghed i forhold til både blæst og regn. Selve turneringen kræver egentlig ikke det store forarbejde, tilladelse fra kommunen, afhentning af grej lige omkring hjørnet, og en opsætning der med 5 personer tager ca. 20 min. Plus en meget aktiv og entusiastisk far i skikkelse af Jacob Jørgensen samt en velvillig Poul Wyff.

Der ankom skakspillere fra Als, Sønderborg, Vejen og selvfølgelig Haderslev der stillede med mange juniorer fra torsdagsholdet. 2 gange Olesen, plus far og farfar var ligeledes et meget behageligt gensyn, en skakinteresseret familie fra Lemvig.

Selve turneringen var en lynturnering med 3 plus 2 sek. hvilket skulle forklares overfor nogle af de udenbys, mens Haderslevs juniorer selvfølgelig var helt dus med alle regler.

Kristian vandt nederste gruppen, Anton Lang Tandrup og Nicklas Freytag Lange begge Haderslev satte sig på 2 og 3. pladsen i gruppen.

Søren Brautz selvfølgelig vandt den øverste. Han tabte kun et enkelt parti undervejs, til Willas Jørgensen, Haderslev! Willas har kun spillet skak i ca. et halvt år så det her var et super resultat! På andenpladsen kom Bent Olesen fra Lemvig.

Undervejs kom en forbipasserende og fortalte at han var meget skakinteresseret og overvejede at spille igen. Det lød så lovende og spændende at jeg fik ham sat til brættet med Magnus Kortbæk for her var åbenbart en noget stærkere spiller end man normalt ser. Desværre blev han meget hurtigt hældt ned af brættet af Magnus så jeg fortrød lidt at jeg ikke satte ham sammen med en mere medgørlig modstander, men det er jo svært at vide, hvad han indeholdt, udover en selvtillid der dog hurtigt fik et nøk nedad! Skak er svært og man er ikke bare lige heldig som i ludo og for at blive en bare nogenlunde habil spiller ligger der mange timers træning bag! Sådan er det. Men han tog det pænt med bemærkningen: Jeg slår naboen hver gang vi spiller!

Man kan roligt sætte kryds på samme tid i kalenderen næste år, hvor jeg håber at se endnu flere fra Haderslev skakklub til gågadeturneringen!

Næste turnering foregår i vores lokaler på Lembkesvej 7 lørdag 31. august der er en ganske særlig en af slagsen!

Se mere her på hjemmesiden når vi kommer nærmere!

1 Kommentar on “Haderslev skakklubs gågadeturnering!

  1. Tak for et glimrende setup.
    Hvis der var kommet flere som ønsket havde der nok manglet borde, alt så ud til at være fyldt.
    Selv om det kun var uformel lyn skak, kunne det dog være rart at se resultaterne her på siden, og ikke kun navnene på de bedst placerede. En lille præmie kunne også være på sin plads når man kårer vinderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *